مقایسه باتری سیلد (اتمی) و اسیدی
باتری ها از جمله مهم ترین و اصلی ترین قطعات موجود در تمامی خودرو ها هستند و انرژی مورد نیاز را جهت استارت و حرکت خودرو را تأمین می کنند. در حال حاضر نیز کارخانجات تولید باتری، دو نوع باتری اتمی (سیلد) و اسیدی را برای انواع خودرو تولید می کنند و هر کدام از این باتری ها نیز مناسب برای خودرو های گوناگونی هستند. هر دو باتری های اتمی و اسیدی، در شرکت ها و کیفیت های گوناگونی تولید و به بازار عرضه می شوند و هر کدام نیز قابلیت شارژ و دشارژ شدن را داشته و دارای ویژگی ها و مشخصات متفاوتی از یکدیگر هستند. در این مقاله قصد داریم تا به مقایسه باتری اتمی و اسیدی و ویژگی های هریک از آن ها بپردازیم. پس در ادامه ما را همراهی بفرمایید.
باتری سیلد یا اتمی
باتری سیلد یا اتمی، نوعی از باتری های به کار رفته در خودرو هستند و وظیفه اصلی آن ها تأمین انرژی مورد نیاز برای استارت و حرکت خودرو می باشد. باتری های سیلد، تحت عنوان باتری های اتمی خشک نیز در بازار شناخته می شوند و بر خلاف سایر باتری ها، نیاز به اضافه کردن آب در طول استفاده نخواهند داشت. در طراحی و ساخت باتری های اتمی، از تکنولوژی بسیار نوین و جدیدی استفاده شده و این باتری ها یکی از جدیدترین باتری های به کار برده شده در خودرو ها هستند. ساختار این باتری ها دارای صفحات کلسیم است و بر خلاف باتری های اسیدی، بدون درب طراحی و ساخته می شوند. باتری های اتمی یا خشک نیاز به مراقبت و نگهداری مداوم نداشته و در ساخت آن ها از فناوری کلسیم _ سیلور و یا کلسیم _ کلسیم استفاده شده است. وجود صفحات کلسیمی در این باتری ها، سبب عدم کاهش اسید و الکترونیک در آن ها شده و به همین جهت بسیاری از افراد گمان می کنند که این باتری ها فاقد اسید و یا الکترولیت هستند.
از جمله مشخصات کلی باتری های سیلد یا اتمی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- عدم نیاز به نگهداری و مراقبت
- دارای دوام و طول عمر بسیار بالا
- عدم نیاز به پر کردن و چک کردن آب
- عدم نیاز به شارژ اولیه
- قیمت بالاتر نسبت به سایر باتری های خودرو
- طراحی ساختار بدون درب
- تولید آلودگی بسیار کم تر
باتری اسیدی
باتری های اسیدی نیز یکی دیگر از باتری های به کار برده شده در انواع خودرو هستند و جزء قدیمی ترین باتری های تولید شده محسوب می شوند. این باتری ها بر خلاف باتری های اتمی، نیاز به شارژ و نگهداری مداوم داشته و از هزینه بسیار پایین تری نسبت به باتری های اتمی برخوردار هستند. در طراحی و ساخت باتری های اسیدی، از صفحات سربی مثبت و منفی به کار برده شده و این صفحات نیز از الکترولیت تشکیل شدهاند که ۳۵ درصد آن ها را اسید و ۶۵ درصد آن را آب تشکیل داده است. باتری های اسیدی بر روی محفظه خود دارای ۶ درب هستند که از طریق آن ها می توانید سطح الکترولیت این باتری ها را بررسی نمایید. میزان اسید در باتری های اسیدی، به مرور زمان و در اثر استفاده کاهش یافته و اگر به طور مرتب چک و بررسی نشوند، امکان خالی شدن باتری وجود خواهد داشت و به همین جهت این باتری ها نیازمند نگهداری و مراقبت مداوم هستند.
از جمله مشخصات کلی باتری های اسیدی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- قیمت و هزینه ارزان تر نسبت به سایر باتری ها
- نیاز به مراقبت و نگهداری مداوم
- دارای صفحات سربی مثبت و منفی
- دارای محلول الکترولیت در صفحات سربی شامل ۶۵ درصد آب و ۳۵ درصد اسید
- دارای ۶ درپوش بر روی بدنه خود
- نیاز به شارژ و بررسی مداوم
- نیاز به پر کردن آب مقطر
- کاهش عمر تدریجی این باتری ها و بروز علائمی چون استارت ضعیف تر خودرو
مقایسه باتری اتمی و اسیدی
جهت مقایسه باتری سیلد (اتمی) و اسیدی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
نگهداری و مراقبت
باتری های اتمی بر خلاف باتری های اسیدی، نیاز به مراقبت و نگهداری مداوم نداشته اما باتری های اسیدی، به دلیل کاهش تدریجی الکترولیت و اسید در آن ها، نیاز به مراقبت برای جلوگیری از خالی شدن باتری خواهند داشت.
وزن و ابعاد
هر دو باتری های اسیدی و اتمی، دارای ابعاد و وزن یکسانی هستند.
دشارژ شدن
باتری های اسیدی در هنگام استفاده و به مرور زمان، عملکرد خود را از دست داده و به صورت تدریجی ضعیف می شوند. ضعیف شدن این باتری ها نیز با بروز علائمی چون استارت ضعیف خودرو همراه بوده و هشدار مناسبی برای راننده جهت شارژ و یا تعویض باتری خواهد بود. اما بر خلاف این باتری ها، باتری های اتمی در هنگام دشارژ شدن، هیچ گونه نشانه و علائمی نداشته و ممکن است پس از اقدام برای روشن کردن خودرو، ماشین استارت نخورده و دیگر روشن نشود.
قیمت و هزینه
باتری های اسیدی نسبت به باتری های اتمی از قیمت و هزینه بسیار پایین تری برخوردار هستند و در مقایسه با باتری های اتمی نیز بسیار قدیمی تر می باشند.
طول عمر
در ساخت باتری های اتمی از تکنولوژی بسیار پیشرفته ای استفاده شده و به همین دلیل طول عمر و دوام این باتری ها نسبت به باتری های اسیدی بسیار بالاتر است.
اینجا بخوانید: عوامل مؤثر بر طول عمر باتری ماشین
ساختار
باتری های اتمی دارای ساختار بدون درب هستند و در تولید و ساخت آن ها از فناوری پیشرفته ای تحت عنوان کلسیم _ کلسیم و یا کلسیم _ سیلور به کار رفته است. اما بر خلاف آن ها باتری های اسیدی، دارای ۶ درب جهت بررسی سطح الکترولیت هستند و در ساختار آن ها نیز از صفحات سربی مثبت و منفی با محلول الکترولیت ۶۵ درصد آب و ۳۵ درصد اسید به کار رفته است.
در پایان
امداد باتری بزرگمهر در مشهد، تمامی خدمات نصب و عیب یابی و تعویض باتری در محل در مشهد را توسط تیم کارشناسی بسیار متخصص و مجرب خود به مشتریان ارائه داده و دارای سال ها تجربه در این حرفه است. این مجموعه علاوه بر ارائه خدمات امدادی، انواع باتری خودرو در برند ها و کیفیت های بسیار بالا را نیز با قیمت مناسب و ضمانت نامه کالا به مشتریان عرضه کرده و مشتریان عزیز می توانند جهت استفاده از خدمات تحویل باتری و نصب رایگان در کم تر از ۳۰ دقیقه در مشهد، با این مجموعه تماس حاصل کرده و اطلاعات لازم را از کارشناسان ما دریافت نمایند.