جوش آوردن باتری خودرو

علت بخار و جوش آوردن باتری خودرو

یکی از اتفاقاتی که ممکن است در خودرو تجربه کنید، بحث بخار و جوش آوردن باتری ماشین است. این مسئله واقعاً خطرناک خواهد بود. به خصوص اینکه باتری، قلب ماشین به حساب می‌آید و بخار آوردن آن باعث از دست رفتن طول عمر مفید باتری خواهد شد. بنابراین هر کسی که یک وسیله نقلیه شخصی دارد، باید دلایل بخار و جوش آوردن باتری خودرو را بداند تا با اقدامات پیشگیرانه، از چنین اتفاقی جلوگیری کرده و طول عمر مفید باتری را افزایش دهد. در این مطلب با ما همراه باشید تا اطلاعاتی کامل در این زمینه به دست بیاورید.

دلایل بخار و جوش آوردن باتری خودرو چیست؟

اجازه دهید در ابتدا این موضوع را با یکدیگر بررسی کنیم که به چه دلایلی ممکن است باتری خودرو جوش بیاورد و از آن بخار خارج گردد:

بروز نقص در سیستم برق خودرو

یکی از دلایل رایج به وجود آمدن این مشکل در باتری خودرو این است که نقصی در سیستم برق خودرو اتفاق می‌افتد. برای مثال اتصال کوتاه برقرار می‌شود. در اثر نقضی که در سیستم برقی خودرو رخ می‌دهد، باتری بیش از اندازه شارژ می‌شود و همین شارژ بیش از اندازه، منجر به بروز این مشکل در باتری خودرو خواهد شد.

شارژ بیش از اندازه باتری خودرو

همانگونه که در مورد قبل توضیح دادیم، وقتی شارژ باتری بیش از اندازه انجام شود، باعث بخار و جوش آوردن آن خواهد شد. به‌طور کلی ولتاژ بین ۵/۱۳ تا ۷/۱۴ بهترین ولتاژ برای شارژ باتری خودرو شناخته شده‌اند. اگر ولتاژ از این حد بیشتر گردد، به دلیل اینکه باتری بیش از اندازه شارژ می‌شود، شروع به جوش آوردن خواهد کرد.

افزایش دمای محیط

جوش آوردن باتری خودرو عمدتاً در فصل گرما اتفاق می‌افتد. به خصوص در مناطق جنوبی کشور که دمای هوا بسیار بالا است، چنین اتفاقاتی به وفور رخ می‌دهد. افزایش دما باعث می‌شود که باتری شروع به جوش آوردن کند. به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان خودرو را در نور مستقیم آفتاب پارک نکنید.

استفاده زیاد از وسایل برقی

اگر برای مدت طولانی گوشی خود را از طریق باتری خودرو شارژ کنید یا سیستم‌های صوتی پیشرفته را بر روی خودروی خود نصب کرده و به مدت طولانی آن‌ها را روشن نگه دارید، همین مسئله باعث می‌شود شارژ باتری سریعاً تخلیه شده و به دلیل فشاری که به آن وارد می‌گردد، شاهد جوش آوردن باتری خودرو خواهید بود.

باتری بزرگمهر

تمام شدن عمر مفید باتری

آیا می‌دانید یکی از نشانه‌های اینکه باتری عمر مفید خود را از دست داده است، بخار و جوش آوردن آن است؟ به‌طور کلی باتری‌ها بر اساس کیفیت ساخت، باتری بین ۳ تا ۵ سال عمر می‌کند.

بررسی نشانه‌ های جوش آوردن باتری خودرو

جوش آوردن باتری خودرو به تدریج اتفاق می‌افتد تا جایی که شما شاهد خروج بخار از باتری خواهید بود. با توجه به اینکه این اتفاق خطرناک است، بنابراین شما باید بتوانید به محض اینکه علائم جوش آوردن باتری ماشین را مشاهده کردید، برای حفظ ایمنی و جلوگیری از خسارت‌های ناگوار، اقدامات لازم را انجام دهید. در این قسمت از مطلب نشانه ‌های جوش آوردن باتری خودرو را برای شما توضیح خواهیم داد:

  • باتری در داخل یک محفظه نگهداری می‌شود. دست خود را بر روی محفظه قرار دهید. اگر مشاهده کردید که دما در حال افزایش است، همین مسئله نشانه جوش آوردن باتری خودرو است.
  • از نظر ظاهری، باتری خودرو وقتی در حال جوش آمدن است، شما شاهد ورم یا برآمدگی بر روی قاب باتری خواهید بود. این اتفاق به دلیل انبساط گازهای تولید شده در حین جوش آوردن رخ می‌دهد.
  • در داخل باتری‌ها ماده اسیدی وجود دارد که این محلول به نام محلول الکترولیت شناخته می‌شود. اگر شاهد نشت این محلول بودید، باید سریعاً اقدامات لازم را برای تعویض باتری انجام دهید. چون نشت اسید خاصیت خورندگی دارد و در نتیجه مشکلات ایمنی را ایجاد خواهد کرد.
  • یکی دیگه از نشانه‌ ها این است که شما بوی بسیار بدی را از باتری خودرو حس می‌کنید چون در حین جوش آوردن، گازهایی تولید می‌شود که شبیه به بوی گوگرد یا تخم‌مرغ‌ فاسد است.
  • به پایانه‌های باتری دقت کنید. اگر علائم خوردگی یا تشکیل پودر سفید رنگ را بر روی آن‌ها مشاهده می‌کنید، این علامت نشان می‌دهد نشت الکترولیت اتفاق افتاده و باتری در حال جوش آوردن است.

چگونه از بخار و جوش آوردن باتری خودرو جلوگیری کنیم؟

شما با یکسری اقدامات پیشگیرانه می‌توانید به حفظ طول عمر مفید باتری و جلوگیری از بروز اتفاقات ناگوار همانند جوش آوردن باتری خودرو کمک کنید:

  • خودرو را در بازه‌های زمانی منظم، برای سرویس به تعمیرگاه‌های معتبر ببرید تا وضعیت باتری بررسی گردد. در این صورت اگر نقص کوچکی در باتری اتفاق افتاده باشد، سریعاً اقدامات پیشگیرانه انجام خواهد شد.
  • به هیچ عنوان بیش از اندازه از شارژ باتری استفاده نکنید.
  • رانندگی با سرعت زیاد، استفاده مدام از سیستم صوتی‌های قوی یا شارژ گوشی یا جاروبرقی‌های شارژی با باتری، به شدت به عمر مفید باتری آسیب وارد می‌کند.
  • به هیچ عنوان خودرو را در معرض گرمای هوا و نور مستقیم خورشید پارک نکنید.

در زمان جوش آوردن باتری خودرو چکار کنیم؟

به محض اینکه علائمی از بخار در باتری را مشاهده کردید، اولین کاری که باید انجام دهید، خاموش کردن خودرو است. سپس از ماشین خارج شوید. درب کاپوت را باز کنید و اجازه دهید بخار و گازی که ناشی از جوش آوردن باتری است، خارج گردد. در صورتی که تخصصی در زمینه تعمیرات خودرو ندارید، به هیچ عنوان به اتصالات دست نزنید. بلکه با یک تعمیرکار تماس بگیرید تا سریعاً خود را به شما برساند و اقدامات لازم را برای برطرف کردن این مشکل انجام دهد.

در پایان

اگر شماره مجموعه باتری بزرگمهر را در تلفن همراه خود داشته باشید، به محض اینکه علائم بخار و جوش آوردن باتری خودرو را مشاهده کردید، می‌توانید سریعاً با این مجموعه حرفه‌ای تماس گرفته و از تعمیرکاران متخصص بخواهید که برای کمک به شما، اعزام شوند. در کوتاه‌ترین زمان ممکن و در هر محلی که باشید، تعمیرکاران در مجموعه باتری بزرگمهر مراجعه خواهند کرد و اقدامات لازم را برای برطرف کردن مشکل جوش آوردن باتری انجام می‌دهند. اگر نیاز به تعویض باتری باشد، باتری اورجینال را بر روی خودرو نصب می‌کنند.