تفاوت باتری پایه بلند و پایه کوتاه چیست؟
باتری بهعنوان منبع تأمین انرژی و قلب خودرو شناخته میشود. بنابراین نوع باتری که بر روی خودرو نصب میگردد، تأثیر بسیار زیادی بر روی عملکرد موتور ماشین دارد. بهطور کلی باتریها به دو دسته باتری پایه کوتاه یا هم سطح و باتری پایه بلند یا غیر هم سطح تقسیم میشوند. تفاوت این دو باتری در چیست؟ تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا تفاوت باتری پایه کوتاه و پایه بلند را با یکدیگر بررسی کنیم.
بررسی کارایی باتری ماشین
بهطور کلی تامین جریان برق موتور ماشین برای به حرکت درآمدن خودرو، توسط باتری انجام میشود. برای خودروهای سبک، از باتریهای ۱۲ ولتی استفاده میگردد ولی برای خودروهای سنگین، باید به سراغ باتریهای ۲۴ ولتی برویم. در واقع جریان و آمپر باتری باید براساس میزان مصرف برق آن مشخص شود. مسلما در خودروهای سنگین به دلیل اینکه به انرژی برق بیشتری نیاز است، باید به سراغ باتریهایی برویم که ظرفیت آنها بیشتر میشود.
بررسی تفاوت های باتری پایه کوتاه و پایه بلند
باتریهایی که برای خودروها طراحی میشوند، از نظر آمپر و اندازه، در قالبهای مختلف طراحی میشوند. مهمترین تفاوت های باتری پایه کوتاه و پایه بلند ماشین عبارتند از:
- باتری پایه کوتاه در قالبهای L1، L2 و L3 با آمپر ۵۰ تا ۷۴ آمپر برای خودروهای سبک و در قالب L5 با آمپر ۸۸ تا ۲۰۰ آمپر برای خودروهای نیمه سنگین تا سنگین طراحی میشود. اما باتریهای پایه بلند در قالبهای D23 و D26 آمپرهای ۶۰ و ۷۰ برای باتریهای قطب معکوس و قطب معمولی، در قالبهای D30 با آمپرهای ۸۸ و ۹۰ و در قالب D38 با آمپرهای ۱۰۰ و ۱۲۰ طراحی میشوند.
- باتریهای پایه کوتاه بیشتر برای خودروهای سواری معمولی کاربرد دارند ولی برای خودروهای شاسی بلند، باید از باتری پایه بلند استفاده کرد.
- اگر از نظر ظاهری، باتری پایه بلند و پایه کوتاه را با یکدیگر مقایسه کنید، متوجه خواهید شد که در باتریهای پایه بلند، قطبهای باتری نسبت به سطح روی باتری، بالاتر قرار دارند به همین دلیل به باتریهای پایه بلند، باتریهای غیر همسطح گفته میشود. اما در باتریهای پایه کوتاه، قطبها دقیقاً همسطح با قسمت روی باتری هستند و بنابراین به باتریهای پایه کوتاه، باتری همسطح گفته میشود.
- ارتفاع، حجم الکترولیت و ضخامت باتریهای پایه بلند، نسبت به باتریهای پایه کوتاه بیشتر است. به همین دلیل دامنه کارایی باتریهای پایه بلند، کمتر میباشد. در واقع ما نمیتوانیم از این باتریها برای هر خودرویی استفاده کنیم چون احتمال اینکه باتری به دلیل ارتفاع زیاد، به بدنه خودرو برخورد کند و حریق اتفاق بیفتد، بسیار زیاد خواهد بود.
- از نظر هزینهها نیز باتریهای پایه بلند نسبت به باتریهای پایه کوتاه، کمی گرانتر هستند.
دلیل تنوع باتری ها از نظر ارتفاع چیست؟
همانگونه که تا این قسمت از مطلب متوجه شدید، بهطور کلی برای خودروها از هر دو باتری پایه کوتاه و پایه بلند استفاده میشود. شاید این سؤال برای شما به وجود آمده است که چرا این دو نوع طراحی برای باتریها در نظر گرفته شده است. لازم است بدانید که باتریهای پایه کوتاه و باتریهای پایه بلند، از نظر عملکرد تفاوت چشمگیری با هم ندارند. اما با توجه به فضای داخلی ماشین، باید از باتری مناسب استفاده کرد تا امکان برخورد باتری به بدنه خودرو و آتشسوزی وجود نداشته باشد. بنابراین در خودروهای معمولی که فضای داخلی موتور کمتر است، باید به سراغ باتریهای پایه کوتاه برویم.
در پایان
باتریهایی که بر روی خودروها نصب میشوند، بین ۳ تا ۵ سال عمر مفید دارند. این مسئله به کیفیت باتری، نحوه استفاده از خودرو و همچنین سرویس به موقع خودرو بستگی دارد. اگر قصد تعویض باتری در مشهد دارید، بهتر است به سراغ مجموعههای معتبر همانند باتری بزرگمهر بروید. در این صورت مطمئن خواهید بود باتری اورجینال بر روی خودروی شما نصب میشود. نمایندگی باتری بزرگمهر به شما گارانتی تحویل میدهد تا از این بابت اطمینان داشته باشید. جهت دریافت باکیفیت ترین خدمات امداد باتری با این مجموعه تماس حاصل نمایید.