باطری خودرو های برقی

باطری خودرو های برقی

در دنیایی که پیشرفت و فناوری حرف اول را می‌ زند، وجود وسایل نقلیه الکتریکی برای حرکت به سمت آینده‌ ای پاک‌ تر دور از انتظار نخواهد بود. وسایل نقلیه الکتریکی نوآوری مدرنی در صنعت خودروسازی هستند که توسط انرژی ذخیره‌ شده در باطری های قابل شارژ و یک یا چند موتور الکتریکی، کار می‌ کنند. در واقع می‌ توان گفت که سیستم ذخیره انرژی در خودرو های برقی به شکل باطری بوده و بسته به نوع وسیله تمام الکتریکی یا برقی هیبریدی، نوع باطری نیز متفاوت می‌ باشد. این نوع وسایل نقلیه از برق برای به حرکت درآوردن موتور الکتریکی استفاده کرده و برخلاف دیگر خودرو ها از سوخت هایی همچون بنزین و یا گازوئیل در آن‌ ها استفاده نمی‌ شود.

در ادامه با باطری خودرو های برقی آشنا شده و انواع و ظرفیت آن‌ ها را بررسی خواهیم کرد. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

باطری خودرو برقی چیست؟

باطری خودرو های برقی یا باطری های کششی، نوعی از باطری‌ های قابل شارژ هستند که در وسایل نقلیه‌ الکتریکی استفاده می‌ شوند. طراحی و ساخت باطری‌ های برقی نسبت‌ به دیگر باطری‌ ها بسیار متفاوت بوده و دارای طول عمر بسیار بالاتری هستند. در واقع این نوع باطری‌ ها از نوع باطری‌ های لیتیوم یونی AV هستند که در وسایل الکترونیکی همچون تلفن همراه، لپ‌ تاپ و غیره استفاده می‌ شوند.

این باطری‌ ها به‌ سرعت شارژ می‌ شوند و برق مورد نیاز برای حرکت خودرو های برقی را در مدت بسیار طولانی حفظ می‌ کنند. باطری‌ های برقی دارای ولتاژ ثابت هستند و برابر تغییرات دمایی نیز از مقاومت بالایی برخوردار می‌ باشند. همچنین قیمت خرید این نوع باطری‌ ها نسبت‌ به باطری‌ های دیگر کمی گران‌ تر است و باقی ماندن باطری های لیتیوم یونی در حالت شارژ و یا دشارژ برای مدت طولانی می‌ تواند در طول عمر آن‌ ها تأثیر گذاشته و سبب کاهش آن شود.

انواع باطری خودرو های برقی

از مهم‌ ترین انواع باطری‌ های به‌ کار رفته در وسایل نقلیه الکتریکی، می‌ توان به موارد زیر اشاره نمود:

باطری لیتیوم یونی

باطری های لیتیوم یونی یکی از رایج‌ ترین باطری‌ های استفاده‌ شده در خودرو های برقی هستند و دارای عملکرد بسیار مناسبی در دمای بالا می‌ باشند. این باطری‌ ها انرژی بسیار زیادی را ذخیره می‌ کنند و نسبت به دیگر باطری‌ ها در طول زمان، شارژ بیشتری را نگه‌ می دارند. همچنین قطعات به‌ کار رفته در باطری‌ های لیتیوم یونی قابل بازیافت هستند و بنابراین هیچ‌ گونه آسیبی به محیط‌ زیست وارد نمی‌ کنند.

باطری نیکل فلز هیدرید

این باطری‌ ها از طول عمر طولانی‌ تری نسبت‌ به دیگر باطری‌ های لیتیوم یونی یا سرب اسیدی برخوردار هستند و بسیار ایمن‌ تر می باشند. مهم‌ ترین مشکل باطری های نیکل هیدرید فلز نیز هزینه بالا و سرعت خود تخلیه آن‌ ها است. همچنین این نوع باطری‌ ها برای خودرو های برقی دارای کارایی بسیار کمتری هستند و عمدتاً در خودرو های الکتریکی هیبریدی استفاده می‌ شوند.

باطری سرب اسیدی

باطری‌ های سرب اسیدی نسبت‌ به دیگر باطری‌ ها از هزینه مناسب‌ تری برخوردار هستند و در حال‌ حاضر تنها در خودرو های الکتریکی برای برای تکمیل بار های دیگر باطری استفاده می‌ شوند. این نوع باطری‌ ها علاوه‌ بر قدرت بالا، بسیار قابل‌ اعتماد هستند اما به‌ دلیل عملکرد ضعیف در دمای سرد و طول عمر کوتاه، دارای مشکلاتی برای استفاده در خودرو های الکتریکی می‌ باشند. باطری‌ های سرب اسیدی در گذشته یکی از متداول‌ ترین باطری‌ های استفاده‌ شده در خودرو های هیبریدی بوده‌اند اما نسبت‌ به دیگر باطری‌ ها انرژی کمتری را در خود ذخیره می‌ کنند.

امداد باتری مشهد

باطری خودرو های الکتریکی چگونه کار می‌ کند؟

وسایل نقلیه تمام الکتریک برخلاف دیگر خودرو ها، به‌ جای موتور احتراق داخلی دارای یک موتور کشش الکتریکی هستند. این نوع خودرو ها از باطری‌ های لیتیوم یونی برای ذخیره برق مورد نیاز موتور و به حرکت درآوردن چرخ‌ های خودرو استفاده می‌ کنند. بسته باطری کششی نیز بخش مهمی از خودرو های برقی است که با اتصال به برق شارژ شده و نیروی مورد نیاز برای به حرکت درآوردن خودرو های برقی را فراهم می‌ کند. زمانی‌ که خودرو های برقی شتاب می‌ گیرد، باطری AV نیرو را به موتور انتقال داده و انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی تبدیل و خودرو به حرکت در می‌ آید. برخلاف خودرو های دیگر که با موتور های احتراق داخلی عمل می‌ کنند، خودرو های برقی از سوخت‌ هایی همچون گازوئیل یا بنزین استفاده نکرده و به‌ جای تولید آلاینده های اگزوز، بسیار ساکت تر و سازگار تر با محیط‌ زیست عمل می‌ کنند.

طول عمر باطری خودرو های برقی چقدر است؟

طول عمر باطری خودرو های برقی با توجه به نوع نگهداری و همچنین استفاده از آن متفاوت است. اما با این‌ حال میانگین طول عمر باطری‌ های برقی بین ۱۰ تا ۲۰ سال است و هرچه مراقبت از آن مناسب‌ تر باشد، طول عمر آن نیز افزایش خواهد یافت. عوامل دیگری نیز همچون کهنه شدن باطری با گذشت زمان، میزان ذخیره‌ سازی انرژی وسیله نقلیه، دما های بسیار شدید و غیره در طول عمر باطری خودرو های برقی تأثیر گذار هستند.

ظرفیت باطری خودرو های برقی

باطری های به‌ کار رفته در خودرو های برقی، دارای ظرفیت مشخصی هستند و جهت بهبود عملکرد خودرو و جلوگیری از شارژ کامل و یا تخلیه باطری، ظرفیت مشخصی را برای استفاده از انرژی در خودرو ارائه می‌ دهند. به‌ طور کلی نیز ظرفیت موجود در باطری وسایل نقلیه الکتریکی، از ۱۷/۶ کیلووات ساعت تا ۱۰۰ کیلووات ساعت در خودرو های تسلا S متغیر می‌ باشد.

در پایان

امداد باطری بزرگمهر در مشهد، یکی از شناخته‌ شده‌ ترین مراکز امداد خودرویی است که با در اختیار داشتن تیم تعمیراتی بسیار متخصص و ماهر، خدمات امداد باطری خود را در بالاترین کیفیت و مناسب‌ ترین قیمت ارائه می‌ دهد. رانندگان عزیز می‌ توانید برای استفاده از بهترین خدمات امداد باطری مشهد، در هر ساعتی از شبانه‌ روز با امداد خودرو بزرگمهر تماس گرفته و درخواست خود را ثبت نمایید.